2013. október 27., vasárnap

Mentsd meg a telefonszámaid! Időben szólok...

A közelmúltban számos esetben érdeklődtek ismerőseim azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetséges egyszerűen a mobilon tárolt névjegyeket lementeni, szinkronizálni?Nos, viszonylag egyszerű a dolog, elég egy fontos dolgot észben tartani:

minden, a mobilba írt telefonszámot kizárólag Google névjegyként kell menteni és NEM a telefonba, vagy a SIM kártyára!


Ennyi a "titok", észben tartása és folyamatos alkalmazása sok bosszúságtól és adatvesztéstől menthet meg mindenkit, aki például új telefonra vált, vagy véletlenül elveszti azt. Ezzel a módszerrel a Gmail bejelentkezéskor minden névjegyünk megtalálható marad, ennek eléréséhez a bal felső sarokban található Címtárat kell választani:
Mi a teendő tehát technikailag?
Androidos telefonon (de feltételezem iOS és Windows rendszeren is), amikor a névjegyzékben új kontaktot, telefonszámot veszünk fel, a menüben felül található legördülő menüből válasszuk ki a Google opciót a telefon helyett, az alábbi ábra szerint:
Amennyiben így járunk el, kontaktjaink biztonságban lesznek, feltéve, ha a wifis, vagy mobilnetes adatkapcsolatunk be van kapcsolva a készüléken (ez általában rendben szokott lenni, ha mégsem: Beállítások/Adathasználat/Mobil adatok BE)
Rossz hír viszont, hogy aki eddig esetleg csak a telefonba mentette a telefonszámokat, egyszer át kell írja azokat a Google-ba... de innentől már nagyobb adatbiztonságunk lesz. És az NSA is bizonyára örül majd ennek. Hiába, a biztonság fogalma is relatív :)

Remélem segítettem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése