2013. november 26., kedd

Segítség, elveszett a telefonom/táblagépem!!!

Talán néhányotokkal már megesett, hogy eltűnt a mobilotok, netán ellopták a táblagépeteket. Nos, mielőtt ebből végleges eltűnés lenne, pár dolgot azért tehetünk. Amennyiben időben felkészülünk rá! De hogyan is, mit kell ehhez tennünk?



Az alábbi cikket ajánlom okulásképp, szép kis kaland, a végén happy end-del:
INDEX táblagépvadászat


A cikkben is említett megoldás kulcsa (Androidos táblagép, ill. mobiltelefon esetén),
hogy a kütyüben be kell állítani az alábbiakat:
Beállítások / Biztonság / Eszközadminisztrátorok és itt be kell pipálni az Android Eszközkezelő fület (kérdés esetén pedig jóvá kell hagyni a műveletet)

Ezt minden Androidos eszközünkön be kell kapcsolnunk a funkcióhoz, ennyi a teendőnk.

És ha már eltűnt, mit kell tenni? Hol keressem?


Az alábbi oldalon lehet megkeresni, megcsörgetni, illetve zárolni, netán törölni a készülékünk tartalmát: https://www.google.com/android/devicemanager (ehhez természetesen be kell jelentkeznünk Google fiókunkba, ezért ezt jó, ha észben tartjuk...)

A kapcsolat természetesen csak addig működik, amíg a készülék be van kapcsolva, illetve wifihez, vagy mobilnethez kapcsolódik, de legalábbis mobilcella képes elérni. Ha az eszköz lemerült, vagy kivették a telepét, nem segít. Ez nem a titkosszolgálat, hogy akkor is rátaláljunk :)


Elképzelhető, hogy egy erdei séta közben az avarba hullott telefonunkat így még a Bükk fennsíkon is megtalálhatjuk (akár egy mobilnetes táblagéppel közelítve). Szóval hajrá, ne legyen rá szükség, de ha mégis, és előrelátóak voltunk, a fentiekkel van rá esély!

Kowako

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése